Sylwia Kucharska

Pedagog, Terapeuta Integracji Sensorycznej, Nauczyciel Wczesnoszkolnej Edukacji Zintegrowanej

WSP TWP W Warszawie kierunek : zintegrowana edukacja wczesnoszkolna Chrześcijańska Akademia Teologiczna kierunek: pedagogika szkolna

Specjalizacje: pedagog szkolny, nauczyciel edukacji wczesnoszkolnej, terapeuta integracji sensorycznej

Posiada uprawnienia i przygotowanie do prowadzenia diagnozy i terapii procesów integracji sensorycznej.

Doświadczenie zawodowe zdobywałam w pracy w SPN nr 38  z oddziałami  integracyjnymi w Warszawie, SP  nr 114 w Warszawie, Stowarzyszeniu dla Rodzin w Warszawie, W Poradni Psychologiczno -Pedagogicznej "Inspiracja" a także na kursach i szkoleniach doskonalących umiejętności zawodowe.

Jako pedagog i terapeuta SI w swojej pracy kieruje się indywidualnym podejściem do dziecka i jego rodziny, podążam za potrzebami dziecka, pomagam określić jego mocne strony. Wszystko po to, aby dziecko uwierzyło, że trudności są po to, by je pokonać. Dzięki odpowiedniemu wsparciu można to zrobić łatwiej i szybciej cieszyć się z sukcesów.