Zespół

Nasz zespół tworzą: psycholodzy, pedagodzy, doradcy rodzinni, socjoterapeuci, pracownicy socjalni. Dodatkowo posiadający kwalifikacje potwierdzone odpowiednimi dokumentami m.in.:
  • socjoterapeutyczne,
  • prowadzenia zajęć rozwojowo – edukacyjnych dla dzieci i młodzieży,
  • zajęć profilaktycznych,
  • prowadzenia pracy środowiskowej profilaktycznej,
  • pracy indywidualnej, grupowej z dziećmi i z dorosłymi,
  • terapii indywidualnej, terapii grupowej, terapii rodzinnej,
  • psychoterapeutyczne,
  • prowadzenia warsztatów edukacyjnych, warsztatów umiejętności wychowawczych,
  • z zakresu poradnictwa, doradztwa rodzinnego,
  • pracownika socjalnego,
  • przygotowanie pedagogiczne,
  • terapii pedagogicznej,
  • nauczania przedszkolnego i wczesnoszkolnego,
  • logopedyczne i neurologopedyczne,
  • integracji sensorycznej,
  • doradztwa zawodowego.

Większość ma wieloletnie doświadczenie w pracy z młodzieżą, dziećmi, rodzinami, dorosłymi ze środowisk z wieloma problemami społecznymi. Psycholodzy, pedagodzy, wychowawcy, socjoterapeuci posiadają szerokie doświadczenie i specjalistyczne przygotowanie do pracy z dziećmi, młodzież, rodzinami, z problemami przemocy, narkomanii i innych uzależnień, pracy terapeutycznej i edukacyjnej z rodzinami, pracy z problemami klinicznymi.

Osoby prowadzące superwizję posiadają uprawnienia superwizyjne Polskiego Towarzystwa Psychologicznego, Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego, Krajowego Biura ds. Przeciwdziałania Narkomanii.

Nadzór merytoryczny nad działaniami pełnią osoby z kwalifikacjami z zakresu zarządzania: pomocą społeczną, oświatą, służbą zdrowia.