Znajdź na stronie

Działalność częściowo odpłatna

Bezpłatna pomoc specjalistyczna

Stowarzyszenie dla Rodzin realizuje różnorodne formy bezpłatnej pomocy specjalistycznej: psychologiczno – pedagogicznej dla dzieci, młodzieży, rodziców, rodzin oraz dla dorosłych.

Zaproszenie

Na bezpłatne zajęcia. Do pobrania i podpisania w instytucji kierującej.

Informator lokalny

„Gdzie szukać pomocy, Gdzie spędzać wolny czas”

Bródnowskie Stowarzyszenie Przyjaciół i Rodzin Osób z Zaburzeniami Psychicznymi „Pomost”

🗺 Dzielnica:
Targówek

🌇 Rejon:
Bródno

📌 Adres:

ul. Wincentego 85,

☎ Telefon:

📠 Fax:
(22) 614 16 38; (22) 403 65 11

@ E-mail:
w.lenard21@gmail.com

🌐 Strona WWW:

Facebook: Link

📢 Status miejsca:
Niepubliczne

Typ miejsca:
  • Ośrodki i organizacje pomocy społecznej

• Dla kogo przeznaczone:
  • Osób uczęszczających do szkół średnich
  • Dorośli
  • Seniorzy
  • Rodzice
  • Dla rodzin
  • Z zaburzeniami psychicznymi

• Na jakie potrzeby (problemy) odpowiadamy:
  • Emocjonalne
  • Rozwojowe
  • Trudna sytuacja materialna i społeczna

• Rodzaj usług:
  • Pomoc psychologiczna
  • Zdrowie

• ℹ Dodadkowy opis i uwagi:

Podstawowym celem realizowanym przez Stowarzyszenie jest stworzenie systemu rehabilitacji społecznej dla osób z zaburzeniami psychicznymi. Zadanie to realizowane jest poprzez pomoc medyczną, psychologiczną, socjalną i materialną osobom z zaburzeniami psychicznymi i ich rodzinom.

Statutowe cele Stowarzyszenia realizowane są poprzez: organizowanie i prowadzenie placówek leczniczych, rehabilitacyjnych, opiekuńczych oraz turnusów rehabilitacyjnych dla osób z zaburzeniami psychicznymi; zapewnienie tym osobom i ich rodzinom pomocy medycznej, materialnej i innej; organizowanie pomocy w poszukiwaniu miejsc pracy dla osób z zaburzeniami psychicznymi; współpracę z instytucjami zatrudniającymi osoby chore psychicznie; upowszechnienie celów Stowarzyszenia i kształtowanie świadomości społecznej w rozumieniu problemów osób chorych psychicznie ze szczególnym uwzględnieniem społeczności lokalnej.

Działalność nieodpłatna Stowarzyszenia to: programy informacyjne i specjalistyczna edukacja na poziomie podstawowym dla osób chorych psychicznie i ich rodzin oraz środowiska lokalnego; niesienie pomocy medycznej, socjalnej, psychologicznej i materialnej osobom z zaburzeniami psychicznymi i ich rodzinom; konsultacje, doradztwo i rehabilitacja związana z przystosowaniem społecznym i zawodowym osób chorych psychicznie; działania na rzecz poprawy sytuacji zdrowotnej osób chorych psychicznie – działalność rehabilitacyjna i rekreacyjna.

Działalność odpłatna Stowarzyszenia to: prowadzenie kursów i szkoleń ułatwiających przygotowanie zawodowe i podnoszących kwalifikacje dla osób zajmujących się dziedzinami zdrowia psychicznego.

Ostatnia aktualizacja: 20 lipca, 2022

Filtrowanie i wyszukiwanie